Att sakna Sverige när man flyttar utomlands – Lite smått och gott från Sverige finns i London!

 • Att sakna Sverige när man flyttar utomlands – Lite smått och gott från Sverige finns i London!

  Flytta utomlands är en stor omställning, oavsett om det är för en kortare period eller mer eller mindre permanent. När jag flyttade hit var det meningen att jag skulle stanna ungefär 10-11 månader, efter 6 år är jag fortfarande kvar och som jag skrivit tidigare så älskar jag det!

  Det är klart att man saknar Sverige, jag saknar sommarkvällar, bada i sjön, åka skidor, semlor, karamellkungen, fiskbullar (knas jag vet!) kräftor och allt möjligt ”svenskt”. För oss Londonsvenskar finns det hopp om livet dock! London kryllar av Svenska restauranger, bagerier och affärer. Det finns såklart många fler än jag kan skriva här men tänkte tipsa om några favoriter jag har.

  Fabrique Bakery – De har flera bagerier runt om i stan, men min favorit ligger på Portobello Road i Notting Hill. Här kan man dricka bryggkaffe och käka hembakade kanelbullar, kardemummabullar, semlor och köpa olika sorters bröd. Trevligt ställe att fika på, massa svenskar, och deras kanelbullar har skapat ett litet beroende hos min Amerikanska pojkvän… De är fantastiskt goda!

   

  image3

  Scandinavian Kitchens – Mataffär/lunchställe/fika. Här finns massor av Svenska varaor att köpa, allt från kalles till rostad lök och dillchips. Ett stenkast från Oxford Circus, och lätt att hitta. Perfekt att plocka upp en svensk-inspirerad lunch eller köpa hem matvaror och laga hemma. Kan kännas lite dyrt, men det är ju importerade varor från Sverige.

   

  Rök Smokehouse– En ganska ny och het restaurang i Shoreditch, som nyligen öppnat location nummer två i Islington på Upper street! Jag blev bjuden på min födelsedagsmiddag här, och kan verkligen rekommendera en mysig kväll där, med fantastisk mat och drinkar! Scandi inspirerat och modernt. Menyn ändras lite varje kväll beroende på vad som finns och kocken vill laga – kul koncept med miljötänk. Jag gillar!

   

  Sugarsin– Svensk godisbutik i Covent Garden, behöver jag säga mer? Saltlakris, Ahlgrens bilar, alla sorters lösgodis och en karamelligt gullig butik med trevlig personal. Populär inte bara bland svenskar, men när man kikar in känner man genast igen sina barndomsfavoriter. Tumme upp!

   

  IKEA– Allas vårat stolta varumärke, IKEA. Det finns flera stycken utanför London, och det går hyfsat enkelt att ta sig till ett av de olika varuhusen. Kötbullar med mos, lingonsylt och sås. Lingondricka och kanelbullar. Svensk matbutik i slutet med varmkorv. När man saknar Sverige lite extra mycket, är det toppen att åka dit och vältra sig i igenkänning. Runt påsk/midsommar/kräftskiva och jul finns det alltid traditionell svensk mat att få tag i. Vi köper alltid frysta kräftor där till vår årliga kräftskiva.

   

  Bageriet– Ett litet mysigt, traditionellt Svenskt bageri på Rose Street i Covent Garden. Litet ställe, så vill man ha sittplats får man nog vänta en liten stund eller köpa med sig hem. Prinsesståra, småkakor och semlor kan jag varmt rekommendera härifrån! Man kan även beställa i förväg, de både levererar och man kan hämta upp!

  image4

  Det bästa med London när man är utlandssvensk, skulle jag säga är att det fortfarande är nära överallt. Det tar ungefär 2 timmar att flyga till Sverige och går flera flyg om dagen. Lätt att hälsa på över en helg. Jag förvarnar föräldrarna innan och beställer alltid pizza och fiskbullar så det planeras när jag kommer hem. Åker till Sverige ungefär 2-4 gånger per år, både hem till Dalarna och andra städer för att hälsa på vänner. Det är långt bort men ändå inte, och när det finns en hel del svenskt i London, så kan man få det bästa av båda!

   

 • Share it with your friends:

  Facebook
  Facebook
  TWITTER
  Google+
  http://www.renthia.com/2017/03/att-sakna-sverige-nar-man-flyttar-utomlands-lite-smatt-och-gott-fran-sverige-finns-london/
  EMAIL