Att ha barnfamilj i London!

 • Hur trivs dina barn? Vad gör ni på helgen? Utflyktsmål

  Det finns precis hur mycket som helst att göra med barn i London. När man först tänker på London så ser man kanske trafik, trängsel och massa människor framför sig och inte alls en barnvänlig stad. Det är inte alls fallet och jag kan inte komma på en enda stad som är bättre barnanpassad. Dessutom så finns det många ställen som man kan åka till inom en dryg timmes bilresa, vilket är något vi också passar på att göra när vi har tid. Här kommer några av våra favoriter.

  Science Museum

  Det här museet passar barn i alla åldrar. Man kan gå runt och titta på uppfinningar hela dagen eller så kan man ta del av en del uppträdande så som att blåsa stora såpbubblor eller film om rymden. Dessutom som är det många delar av museet som är interaktivt och barn och vuxna kan testa olika telefoner, tvättmaskiner, gamla datorer och allt möjligt. Nere i källaren finns dessutom en stor lekavdelning för barn där de kan leka av sig lite medans de lär sig mer om science. Det finns även ett café nere i källaren. Det kostar ingenting att gå in, men de vill gärna att man donerar en liten summa.

  Natural History Museum

  Mindre än 5 minuters promenad från Science Museet ligger Natural History Museum. Det är gratis att gå in även här, men kom i tid om ni inte vill köa i nån timme innan ni går in! Jag tror att det öppnar klockan 10 och är man inte där då så får man stå i en lång kö för att komma in. Mina barns favorit är dinosaurerna. Det finns mycket att titta på både för barn och vuxna, men dinosaurerna är helt klart en favorit. Sommartid brukar de även sätta upp ett tält utanför museet men en fjärilsutställning. Vi har varit där flera gånger och kommer antagligen att gå dit även i vår. Det är inte en speciellt stor utställning, men man kommer väldigt nära fjärilarna och ibland så kan man komma väldigt nära. Det finns även något som heter DinoSnores som jag har tänkt testa på med min äldsta pojke. Barn över åtta år kan i sällskap med en vuxen spendera en natt på museet.

   

  Butterflies Natural History Museum

   

  Musikaler

  Det finns många barnvänliga musikaler i London. En av våra favoriter är Charlie and The Chocolate Factory. Om man är flexible med dag och tid, så kan man hitta biljetter till ett relativt överkomligt pris. Går man på en lördag eller söndagsmatiné så får man räkna med att betala en hel del. Andra musikaler som är värda att gå och se är The Lion King och Matilda. Vi brukar kombinera det med lunch och det obligatoriska besöket till den svenska godisaffären vid Covent Garden.

  Morgonbio

  Det här är nog det som vi gör oftast. Jag brukar boka biobiljetter hos VUE på lördagar eller söndagar. De släpper biljetter till filmer som var nya tre till fyra månader sen för 2.50GBP och dessa visas helgdagar runt klockan 10 på morgonen. Med tanke på att en vanlig biljett kostar ca 10GBP så är det här en jättebra deal och salongen är i stor sett alltid full. Förra helgen så var vi och såg Moana. Det är en väldigt bra Disney-film som kom ut i julas. Både jag och barnen gillade filmen så det var en stor hit. Efter bion så brukar vi gå och äta någonstans och i söndags så lät jag barnen övertala mig att gå till McDonalds. Inte min favorit, men de har suftplattor fyllda med spel där vilket underhåller barnen.

  Legoland

  I Windsor, ca 30 minuter med tåg utanför London, ligger LEGOLAND vilket är alla barns dröm. Lego, karuseller och vattenlek en hel dag. Det går att köpa biljetter online, vilket blir mycket billigare än att köpa biljetter när man kommer dit. Man kan även bo över en natt och passa på att besöka Windsor som är en jättemysig stad med både Windsor Castle och Eton College inom gångavstånd. Dessutom så ligger Windsor väldigt nära Heathrow så om man flyger därifrån så tycker jag absolut att man ska passa på att besöka staden.

  Sydkusten

  Brighton och Eastbourne är två städer längs kusten som vi brukar passa på att besöka över en helg. Båda städerna är jättemysiga, men Eastbourne är kanske den stad som är mest barnvänlig. Där finns allt man kan tänka sig. En pir, flera lekland, bad, stranden, bio och mycket mer. Dessutom så är prisnivån mycket lägre än i Brighton. Även om jag försöker sälja in Eastbourne för barnfamiljer så är Brighton helt klart min favorit, men eller utan barn. Det finns en del karuseller som passar både barn och vuxna ute på piren och det är mina barns favorit. Det finns massor med mysiga caféer och restauranger och vi brukar passa på att göra nallar i gallerian vid Churchill Square. Det finns en Teddiebear Factory där som brukar vara populär hos barnen. Det är väldigt enkelt att ta sig både till Eastbourne och Brighton med tåg. Det går direkttåg från London Victoria och om man bokar i förväg så kan man hitta en enkelbiljett för endast 5GBP. Om man flyger till Gatwick, vilket Norweigian gör, så tar det bara 22 minuter med tåg till Brighton. Det är inte för inte som Brighton kallas ”London by the sea”.

  Självklart så åker vi inte någonstans varje helg. Många av våra helger med barnen spenderas på barnklubben på gymmet, i parken, diverse olika sportaktiviteter som jag kommer att skriva om i ett annat inlägg samt. Det enda jag kan sakna med Sverige är att kunna släppa ut barnen själva eller bara gå över till grannen och leka. Det är inte alls vanligt här och man planerar ofta in play dates. Det kan ju också vara så att jag börjar bli gammal och det kanske inte alls fungerar så i Sverige heller längre J! Det är så mycket trafik här så jag släpper helst inte mina pojkar ur sikt!

  Hur som helst så är London i mina ögon ett av de bästa resmål man kan ta med barn till! Om man som oss bor här, så finns det alltid något att göra.

   

 • Share it with your friends:

  Facebook
  Facebook
  TWITTER
  Google+
  http://www.renthia.com/2017/03/att-ha-barnfamilj-london/
  EMAIL