5 favoritrestauranger i London

 • Tror att jag har nämnt I någon blogg tidigare att jag är ett stort fan av att testa nya restauranger och kök från hela världen! Det är inte en underligt när jag säger att en av mina största utgiftsposter i månaden efter hyra och räkningar, är mat. Restaurangbesök. Cocktailbarer och bryggerier. För att inte ens nämna mitt myntade uttryck ”its not a weekend if it hasn’t got brunch.” Och min hashtag på Instagram #weekendmeansbrunch. Här kommer några av mina favoriter i stan! Alla är enkla att hitta genom en liten sökning på nätet.

  Brunch:

  Bluebird cafe – Chelsea

  På slutet av Kings Road ligger Bluebird Cafe, belöningen efter att man gått från Sloan Square, kikat in i ett par butiker och nu vill ha kaffe, smoothies, allt med avokado och en side of fries.

  Mysigt litet cafe på hörnet nedanför den stora och kända restaurangen Bluebird där man kan spana in ett flertal kändisar ofta. Bluebird cafe har en trevlig atomsfär med en uppdaterad “diner look” och plus i kanten när man kan sitta ute på innergården i solen och dricka sin latte, eller ett glas prosecco med sin brunch. Plånboksvänligt med tanke på var man är i stan, och jag beställer alltid in en Eggs Benedict, kaffe och en bloody Mary.

  image1

   

  Where the pancakes are – London Bridge

   

  Kanske ett av mina absoluta favoritställen just nu! Ganska nyöppnat, och alla rätter på menyn är fantastiska. Jag har testat de allra flesta de senaste månaderna. Perfekt att ta med tjejgänget eller varför inte gå på en kul dejt här? Oavsett om man vill ha söta eller salta pankakor (med bacon och ägg, mums!) så är det en smakupplevelse. Lite kaffe på det och varför inte en mimosa? Inrett med skandinavisk stil och ingen bokning krävs, dyk upp, kanske får vänta 10 minuter men det är det värt. Super att de har alternativ på pankakorna, både veganskt (ägg och mjölkfritt) samt glutenfritt om man behöver eller vill ha det. Min bästa beställning där är en Hummingbird, ananas, passionsfrukt och lime kompott med kokosgrädde och kokosflingor, ja tack!

   

  IMG_1029

  Lunch/middag:

  Hutong i The Shard – London Bridge

  Om man letar efter något riktigt speciellt för middag eller lunch, så behöver man inte leta längre än såhär. Man måste boka långt i förväg, och jag skulle säga att det är över medel till höga priser. Men OJ är det värt det. Maten är helt fantastisk. Kan var en av de bättre middagar jag ätit någonsin. Asiatiskt, och smakupplevelsen är någonting helt annat än man är van vid. Att man sitter i Europas högsta byggnad, med utsikt över hela staden är nästan lika bra som maten. Nästan. Ett hett tips är att kila upp till restaurangen en halvtimme minst innan, och ta en drink i baren. Japanskt och Geisha inspirerat med roliga cocktails på menyn. Rekommenderar Lychee martini.

  image2

   

  Barbecoa i St Pauls – City of London

  Om man är vegetarian så är detta stället ingen hit… Jamie Olivers kött-restaurang i city mitt emot St Pauls katedral, där jag kan garantera att allt på menyn är gott. Precis allt. Grillat kött tillagat till perfektion. Man väljer vilket slags kött man vill ha, och vilken bit, några sidorätter och sen kan man läsa vinlistan om man är intresserad. Den är lång. Medel till högre prisklass här, men väl värt en bättre middag. Istället för efterrätt, gå över gatan och ta en promenad runt St Pauls katedral.

   

  Galipoli – Angel

  Jag kan inte räkna på fingrar och tår hur många gånger jag varit här, älskar stället! En liten familjeägd restaurang med turkisk/persisk mat. Man får huka sig lite när man går in, för i taket hänger hundratals små lampor och ljushållare. Personalen är trevlig och välkomnande, och stället ät alltid fullt! Det är en väldigt omtyckt kvartersrestaurang bland de som bor lokalt, och även för sånna som mig, som bor en liten bit ifrån men kommer tillbaka om och om igen för att maten är så bra. Hummos, halloumi och grillat kött av alla dess slag, och även en hel del vegetariska alternativ. Plånboksvänligt och jag har tagit hit massor av vänner, familj och varit på en del dejter här faktiskt… och aldrig någonsin har maten varit annat än perfektion! Boka gärna i förväg, för det är som sagt nästan alltid fullt!

  Förutom restauranger, och desssa är mina 5 favoriter just nu, så vill jag slå ett slag för Street Feast! Kolla upp det på nätet om ni ska till London. Det är en pop-up som kör Torsdag-Lördag på kvällarna, nästan året runt. De byter bara plats beroende på om det är sommar eller vinter. Stor lokal med massor av street food från hela världen, bland den bästa maten du kan äta i London skulle jag säga! Dessutom finns en massa bryggerier representerade, en ginbar, whiskeybar och annat lite annorlunda. Köp små rätter från olika kök, rekommenderar varm koreanska steamed buns, surdegspizza, fish tacos och glassmackan mellan två stora kakor som efterrätt. Spana även in det svenska bifraget där, grill som heter Lagom. Dra med ett stort eller litet gäng, stället är fullt av folk efter kl 19, musik och härlig stämning.

 • Share it with your friends:

  Facebook
  Facebook
  TWITTER
  Google+
  http://www.renthia.com/2017/03/5-favoritrestauranger-london/
  EMAIL