Turista i London - 3 saker du ej får missa!

 • 3 Londontips

  London är en jättekul stad att turista i! Typisk storstad som har allt – och lite till! Många åker säkert till London på höstlov eller en lång weekend, och jag kan verkligen rekommendera att besöka stan på hösten eller våren. Jag älskar London i höst eller vårväder. Hösten kan vara sådär varm och solig, med alla parker som skiftar i färger och våren kommer hit tidigare än i Sverige, så Mars-April är helt fantastiskt med vårsol och blommande rabatter. Jag kommer ihåg första gången jag åkte hit. Tror att jag var 12 år gammal och åkte på höstlovet med familjen. Redan som 12åring blev jag helt kär i stan, och bestämde mig då att jag skulle flytta hit, en dag.

   

  Har man aldrig varit här så ska man absolut satsa på att se alla turist-grejer i en dag, minst. Bäst och enklast är att köra en hop on- hop off bus, som kör runt hela staden förbi alla kända platser. Och det är enkelt. Man behöver verkligen inte hoppa av på alla platser, det finns inget jag tycker är så jobbigt som gå runt Big Ben och London Eye. För mycket folk, och risken för ficktjuvar är enorm. Stanna på bussen och åk runt, lyssna på all info och historier om alla platser och hoppa bara av om ni verkligen vill! Man kan också enkelt åka runt på tunnelbanan, bara man har lite koll på vart allt ligger och inte har något emot att åka runt på det sättet.

   

  En plats som jag tycker kan vara värd att hoppa av och gå runt på, är att gå långsamt från Oxford Circus, ner genom Soho, till Piccadilly cirkus, Leicester square och upp till Covent Garden. Är det eftermiddag/tidig kväll, stanna i China Town för middag – gå in på en av de små ställena, var lite modig och beställ vad huset rekommenderar.

  image3

   

  Det bästa jag vet med London är att det finns mycket av allt. Och jag föredrar de lite mer ovanliga och okända platserna och aktiviteterna. När jag får besök av vänner eller familj så drar jag alltid med dem på något de inte förväntar sig. Det kan vara en knasig cocktail bar, som när jag drog med två av mina vänner på en Ginbar som byggts på en dubbeldäckare och körde runt i stan medan vi sippade drinkar, eller pingis-baren vi drog till efter. Det kan vara kabaré eller knasig teater eller promenader i parker med de bästa utsiktspunkterna för att se hela stan. Eller mitt första tips: Broadway food market.

   

  I östra London, nära stationen London Fields ligger Broadway market. En matmarknad på Lördagar med helt fantastiskt utbud från hela världen. Väldigt välbesökt varje helg av londonbor som gillar god street-mat. Åk dit riktigt hungrig runt tidig lunch, gå runt på marknaden och spana in allt gott, köp flera olika små saker och knalla över gatan till parken och sitt en stund. Eller gå in på en av de trevliga pubarna som ligger längs gatan. Ät och testa mycket av allt. Perfekt oavsett om man är två eller ett helt gäng. Spana in broadwaymarket på instagram!
  Efter att jag blivit bjuden på en väldigt välordnad och romantisk första dejt var faktiskt Broadway market den andra dejten jag och min kille gick på, den här gången var det planerat av mig, och vilken succé det var. Ett hett tips efter att man ätit sin vikt i god mat från hela världen är en promenad från marknaden längs kanalen, endera öster ut vilket tar en ända till OS parken i Stratford, värt ett besök, eller väster ut in mot stan och genom stadsdelen Angel. Mysig promenad vid vattnet och alla kanalbåtar.

   

  Tips nummer två ligger i helt morsat riktning från Broadway market, nämligen Kew Gardens och Richmond. Det ligger i sydväst och Kew gardens är precis vad det låter som, en enormt stor trädgård eller park egentligen med massor av mindre trädgårdar i. Botanisk trädgård, rosenträdgård, japansk trädgård, vattenträdgårdar och flera kilometer av vackra längor med buskar och träd. Året om är det en kul utflykt, då det alltid finns något att titta på. Det känns inte som att man är i London när man går i lummiga trädgårdar och slår sig ner på en bänk eller filt för att äta lunch. Picknick eller medtagen lunch är tillåtet och det är en väldigt trevlig utflykt. I närheten av Kew Gardens ligger Richmond, som är utkanten av London i sydväst. Ett mysigt område med massor av pubar, parker, trevliga butiker och mycket att titta på! Efter en dag i Kew Gardens är middag i Richmond definitivt att rekommendera. Därifrån går det sedan att ta tunnelbana eller snabbtåg tillbaka till centrala London.

  image4

   

  Tips nummer tre är att om man har tid, ta en dag och åka från London! Ta tåget från Kings Cross, 45 minuter till Cambridge och gör det till en heldag. Cambridge är den kända universitetsstaden där många filmer och Tv-serier blivit filmade. Harry Potter bland annat.

  Dyk in i historien och besök de alla olika elevhusen och universiteten med välklippta gräsmattor. Ofta kan man gå rundtur med nuvarande studenter som extraknäckar som guider, de har alltid de bästa historierna om hemliga sällskap, middags-klubbar och traditionella ceremonier. Promenera längs kanalen som går genom stan och missa inte att hyra en båt och ge er ut på kanalen. Man paddlar inte båten, utan man förs framåt av en stående styrman som stakar sig fram med en stor påle. Man kan välja att staka sin egen båt eller endast åka med som passagerare. För och nackdelar med båda, vill man se till att hålla sig torr och lyssna på intressanta historier, låt grabbarna staka båten framåt. Är man ett gäng och känner sig modig, kanske med ett ombyte i väskan, hyr en egen båt! Och ja – folk ramlar i.

 • Share it with your friends:

  Facebook
  Facebook
  TWITTER
  Google+
  http://www.renthia.com/2017/02/turista-london-3-stallen-du-ej-far-missa/
  EMAIL