Tips för dig som ska välja område i London!

 • Det finns så otroligt många områden i London. Jag skulle rekommendera alla som flyttar hit att antingen på på hostel, airbnb eller hitta något annat kortvarigt boende innan man skaffar permanent boende. En av anledningarna till det är att det är bäst att ha jobb innan man skriver på ett hyreskontrakt. När man väl har fått ett jobb, så kan man utgå från vilka transportmöjligheter det finns att ta sig till jobbet. Därefter så får man sätta sig ner och leta längs tåg, tunnelbana och busslinjer tills man hittar något inom sin budget. Bara för att man kanske inte har råd att bo i zon 1 eller 2, så betyder det inte att man förlorar känslan av att bo i London. Dessutom så finns det så många bra transportförbindelser så man kan ta sig in till city väldigt snabbt från många förorter runt om i London.

  Jag bor i zon 4-5 (beroende på vilken station jag går till) och det snabbaste tåget in till Marylebone (zon 1) tar bara 11 minuter. Det mycket prisvärdare om man kommer ut från centrala London och om man är familj och inte vill bo en familj på 15 kvm, så kan det vara värt att se sig om utanför centrala London.

  Jag har inte besökt alla områden i London, men här är några som brukar vara populära med familjer. Jag har skrivit med hyran för en bostad med tre sovrum så att man kan jämföra priserna mellan de olika områdena. Mer information om priser kan man hitta hos den här mäklaren. Det är värt att tänka på att när man hyr en bostad så tillkommer council tax och hushållsräkningar. I Sverige så är det ju vanligt att värme och vatten ingår i priset när man hyr en lägenhet, men det är oftast kallhyra man betalar för här. Council tax, som är en form av kommunskatt, är också något som ökar hushållsräkningarna rätt mycket. För att ge ett exempel så betalar jag 165 GBP per månad för en lägenhet med två sovrum, så det är viktigt att ta med den kostnaden i sin budget.

   

  4hcpibqqm8c-rob-bye

   

  Crystal Palace

  Crystal Palace har fördelen av att ligga längre ut från city men det går fortfarande att ta sig dit med Overground . Det är nära in till London och andra städer såsom Croydon, men tempot är lite lugnare.

  Området har ett antal skolor som har fått betyget “outstanding” och “good” av Ofsted, och det finns andra bra skolor närliggande i angränsande områden. En bostad med tre sovrum kostar ca 383 GBP per vecka.

   

  Greenwich

  Området är rikt på historia och det finns massor att göra och se där. Det finns ett flertal museer, en biograf tillsammans samt flera restauranger och kaféer. Greenwich har ett antal bra skolor, såsom Harris Academy, som är “Outstanding” i varje kategori enligt Ofsted. Greenwich ses ofta som ett bra ställe att titta på om du ska köpa din första bostad och det går fortfarande att hitta en bostad runt 500 000 GBP som är perfekt för en växande familj. Bra transportmöjligheter med DLR som går direkt in till centrala London. En bostad med tre sovrum kostar ca  597 GBP per vecka.

  Islington

  Islington är en vacker del av London och ligger relativt nära city utan att ligga alltför centralt. Islington och omgivande områden som Angel är lite dyrare än på andra ställen men de erbjuder en stor livskvalitet och en hel del platser att umgås på. Det finns flera affärer, restauranger och marknader. Det finns ett stort urval av skolor och universitet i området. Det är lätt att ta sig dit både med tunnelbana och buss. En bostad med tre sovrum kostar ca 684 GBP per vecka

  Dulwich

  Dulwich är en mycket gammal stad som ligger i en dal i sydöstra London omgiven av ett antal olika områden, bland annat Crystal Palace, Peckham, Forest Hill och Sydenham. Det finns ett mycket bra transportnät i området och med tåg tar så lite som 12-14 minuter att komma till London Victoria / London Bridge. En bostad med tre sovrum kostar ca 507 GBP per vecka.

  mptbg_ewlus-tamara-menzi

   

  West Hampsted

  West Hampstead ligger i zon 2 och det är lätt att pendla in till city. Det är ett trendigt område med massor av butiker och  restauranger som passar varje budget. Det finns många skolor och statistiskt sett så är det ett säkert område att bosätta sig i eftersom brottsnivån är låg. Det är lika vanligt att se familjer med småbarn som unga ’city workers’ i West Hampsted. Fastighetspriserna är något lägre än i närliggade områden, såsom själva Hampstead. En bostad med tre sovrum kostar ca 715 GBP per vecka.

   

  Richmond

  Richmond har tidigare blivit framröstat som området med den högsta livskvaliteten i London. Det finns vackra parker och flera bra skolor. Området är också känt som en av de tystaste och mest pittoreska delen av London och den största av Londons kungliga parker finner du i Richmond. Om du är intresserad av ett lugnare liv med massor av barnvänliga saker att göra på helgerna, kan Richmond vara området för dig. En bostad med tre sovrum kostar ca 654 GBP per vecka.

   

  Wandsworth

  Wandsworth ligger i sydvästra delen av London och är ett familjevänligt område. Det finns bra shopping och Tooting Bec Lido är ett fantastiskt sötvattens område där man kan simma på sommaren. Putney Heath och Wimbledon Common ligger också i närheten om man vill komma bort från city i några timmar. Wandworth är den säkraste staden i inre London när det gäller brott, det finns många skolor och det tar bara circa 12 minuter att ta sig till London Victoria. En bostad med tre sovrum kostar ca 587 GBP per vecka.

   

  Muswell Hill

  Det finns inte många förorter som är bättre än Muswell Hill. Det är nära Alexandra Park som är en fantastisk plats för parkhäng och promenader. Det finns gott om bra skolor i områden, inklusive många privata skolor som ofta placerar sig på topplistorna. Det finns massor av butiker, restauranger och kaféer, och varje söndag arrangeras en stor ’Farmers market’. Det tar ca 20 minuter att ta sig till Kings Cross. En bostad med tre sovrum kostar ca 720GBP per vecka.

   

 • Share it with your friends:

  Facebook
  Facebook
  TWITTER
  Google+
  http://www.renthia.com/2017/02/tips-dig-som-ska-valja-omrade-london/
  EMAIL