Skapa en bra annons och få bättre betalt.

 • Är du som många andra, stressad och önskar helst att någon annan skapade din annons åt dig? Vad ska man egentligen göra med sin objektbeskrivning, prissättning och vad ska ingå i priset? Desto tydligare annons – desto bättre betalt kommer du att få så låt oss hjälpa dig på vägen.

   

  Objektbeskrivning – skriv en kort och säljande text om din bostad och ditt område och. Vad tycker du är bra med just ditt läge? Skolor, kommunikation, matbutiker, gym / löpning, naturområden. Nedan följer ett exempel som beskriver både område och bostad som ni kan ha som mall:

  _________________________________________________________________________________

  Om bostaden

  Välkommen till Hästholmsvägen 10 med närhet till härliga promenadstråk längs vattnet och Hammarby Sjöstad. Här finns en mysig 1:a på 19 kvadratmeter med väldigt goda kommunikationer till allt vad Stockholm har att erbjuda.

  -5 minuter till Slussen med buss/Saltsjöbanan

  -5 minuter till Sickla köpkvarter

  -5 minuter till Hammarby-backen och Nacka-reservatet 

  Lägenheten disponeras enligt följande: 

  Hall och kokvrå:

  Direkt innanför dörren möts du av ett praktiskt klinkergolv samt plats för avhängning. Köksutrustningen består av två kokplattor, kyl med frysfack samt en diskbänk. Skåpsinredningen är vit och ger utrymme för förvaring. 

  Allrum:

  2 stora fönster utan insyn bidrar till ett härligt ljusinsläpp och utsikt mot Globen. Golvet består av parkettgolv och väggarna är ljusa.

   Badrum:

  Fräscht helkaklat badrum med vitt kakel och blått klinkergolv.

  Badrumsutrustningen består av dusch, wc, handfat, badrumsskåp med spegel och belysning.

   Övrig information:

  -Pingisrum/sällskapsrum, tvättstuga & förråd finns på samma våningsplan som lägenheten.

  -Mysig trädgård som ägs av föreningen.

  -Stor takterrass med gasolgrill och soffgrupper- terrassen bjuder på en fantastisk utsikt över Södra Stockholms takåsar.

  -Lägenheten kan hyras ut möblerad eller omöblerad beroende på vad du har för önskemål.

  __________________________________________________________________________ 

  Bilder – säger mer än ord. Plocka undan där hemma, bädda sängen, diska undan disken och ta ordentliga bilder på alla rum i dagsljus. Suddiga och mörka bilder i en annons med högt pris lockar inte till sig hyresgäster.

  Faciliteter – Cirka 80 % av alla hyresgäster är internationella. De kommer hit och vet inte hur det svenska systemet fungerar, ofta har de inga svenska personnummer och har därför svårt att teckna egna abonnemang. Vår rekommendation är därför att inkludera allt i hyran från början. Renthia sätter alltid ett maxbelopp på el och driftkostnader som hyresgästen inte får överstiga. Sker detta betalas det överstigande beloppet utav hyresgästen själv.

  Extra säljande detaljer – Allt som är ovanligt säljer bättre. Många kan ej erbjuda parkeringsplatser, balkonger, flexibilitet gällande möbler eller tillåtelse utav husdjur. Har du något utav detta så ska det självklart skrivas tydligt i texten för att väcka större intresse.

  Prissättning – Det råder stora diskussioner kring prissättningen på andrahandsmarknaden. Å ena sidan vill man inte ta för mycket betalt och andra sidan vill man tjäna så mycket som möjligt. Först måste du ställa dig frågan om du äger en Hyresrätt eller Bostadsrätt eftersom lagarna kring prissättningen kring dessa bostadstyper skiljer sig åt.

  Hyresrätt

  Hyr du ut din hyresrätt kan du inte fritt sätta hyran beroende på hyr mycket hyresgästen är villig att betala. Du kan bli återbetalningsskyldig och anmäld för en oskälig hyra, vilket skall undvikas. Hyresnivån avgörs utifrån den så kallade ”bruksvärdesprincipen” och kan regleras med 10 – 15 % beroende på om du hyr ut din bostad möblerad och vad som kommer att ingå i hyran.

  Bostadsrätt

  Äger du en bostadsrätt / villa/ rum i bostad så skiljer sig lagen kring hyressättningen. Här får man nämligen fritt välja hyran själv. Renthias rekommendation är däremot att sätta en skälig hyra som täcker dina egna bostadskostnader och möjligtvis lite extra. Men för att få en långvarig, trygg och seriös hyresgäst bör hyran följa marknadspriserna och vi på Renthia hjälper er gärna med detta.

   

  RENTHIA TIPSAR

  Var realistisk och krångla inte till det. Lägg tid på att ta dina bilder, skriva ihop en ordentlig objektsbeskrivning, var öppen mot vem du vill ha som hyresgäst och viktigaste utav allt är att dämpa din girighet i prissättningen – vi lovar er att det kommer att löna sig i längden!

 • Share it with your friends:

  Facebook
  Facebook
  TWITTER
  Google+
  http://www.renthia.com/2016/12/skapa-en-bra-annons-och-fa-battre-betalt/
  EMAIL